Smokve iseckati na kockice i pomešati sa suvim grožđem i cimetom.
Namastiti tepsiju i ređati kore za pitu. Posle svake druge posipati sa suvim voćem.
Završiti sa dve kore, poprskati vodom, iseći na kocke i staviti u zagrejanu rernu da se peče 25 minuta na 220*C.
Skuvati sirup od vode, šećera i soka od limuna. Toplu baklavu preliti sirupom i ostaviti da se ohladi.
Već pri prvom pogledu na spisak neophodnih namirnica, može se zaključiti da je u pitanju poslastica koja obiluje ugljenim hidratima. Osobe obolele od šećerne bolesti i gojazne osobe bi trebalo da izbegavaju ovakav tip poslastice.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 85 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 4.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 42.5 %
Vlakna - 1.5 g