Toggle Navigation

 

Amareto krem sa mandarinama

Poslastica je namenjena zdravim, fizički aktivnim osobama i deci. Visok sadražaj ukupnih masti u poslastici potiče od nezasićenih masti iz biljne pavlake koja je zamena za slatku pavlaku  i koja je bogata zasićenim mastima. 

Plativoo
Priprema

Ocediti sok iz kompota od mandarina (ili isceđen sok jedne mandarine) pa ga sjediniti sa sirom i dobro izmešati.

U smesu dodati ulupanu pavlaku, zaslađivač i amareto liker.

Mandarine uvaljati u vanil šećer i dodati smesi uz pažljivo mešanje.

Servirati u čaše i dekorisati preostalim mandarinama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 97 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 48.5 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g kompota od mandarina ili 3 sveže mandarine
    • 100 g sitnog sira
    • 100 ml amareto likera
    • 10 g vode
    • 4 kapi zasladivac
    • 200 ml slatke pavlake
    • vanil šećer