Toggle Navigation

 

Voćni jogurt od bresaka

Breskva sadrži najviše vitamina C i beta-karotena, koji u slučaju potrebe prelazi u vitamin A (retinol), a ukoliko ga u organizmu ima dovoljno, deluje kao antioksidant. 

Plativoo
Priprema

Izmiksati breskve, dodati šećer i razmućen puding. Kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi. Nakon toga uliti jogurt, dodati cimet i lešnike i promešati. Razliti u čaše i do služenja držati u frižideru. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 166 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 83 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 0.5 g

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g bresaka
    • 1 puding od vanile
    • 100 g šećera
    • 600 ml jogurta
    • cimet