Toggle Navigation

 

Frape zalazak sunca

Van sezone, u nedostatku svežih jagoda, mogu se koristiti zamrznute, ili neko drugo voće. Dodavanje listića nane ili mente daje onu hladnu eksploziju ukusa. Danas je u upotrebi preko 25 različitih vrsta, od kojih se najčeće koriste prirodni hibridi: vodena menta i spearmint.

Plativoo
Priprema

Bananu i pomorandžu oljušiti i iseći na manje komade. Kockice leda staviti blender, izmiksati, dodati voće, voćni jogurt i semenke bundeve. Miksati dok masa ne postane penasta. Sipati u čašu, ukrasiti i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 70 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 64 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal

Natrijum - 35 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

1

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 banana
    • 1 pomorandža
    • 5 jagoda
    • 15 g semenki od bundeve
    • 100 ml vocnog jogurta od šumskog voca
    • 3 vocnog jogurta od šumskog voća
    • sveža menta