U posudu staviti obe vrste brašna, suvi kvasac, šećer, puter, ulje, kašičicu soli, malo bibera i uz dolivanje mineralne vode umesiti glatko testo. Ostaviti umešeno testo na toplom mestu da odstoji.
Testo razviti oklagijom i iseći na kvadratiće. Na svaki kvadratić staviti po malo izrendanog trapista i iseckanog paradajza, poklopiti drugim kvadratićem, pritisnuti ivice testa i zatim peći uštipke u dubokom zagrejanom ulju.
Uštipke ocediti od viška masnoće i servirati tople uz kiselo mleko ili čašu jogurta.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 30 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 15 kcal
Natrijum - 20 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 4 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 0.5 g