U šerpu sipati bujon i zagrejati. Dodati margarin, promešati i kada se u potpunosti rastopi dodati instant palentu. Palentu kuvati uz neprekidno mešanje kuvarskom žicom dok se ne zgusne, odnosno kada brašno upije svu tečnost i prestane da se lepi za zidove posude.
Razliti palentu u tepsiju, dodati rendani trapist, pobiberiti, lagano promešati i ponovo rasporediti ravnomerno po tepsiji, pa ostaviti da se ohladi. Ohlađenu palentu iseći na štapiće.
Štapiće od palente panirati u brašno, jaja i prezlu sa susamom i lanom.
Štapiće peći u vrelom ulju, ocediti na papirnim ubrusima i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 101 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 347 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 50.5 mg
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Natrijum - 173.5 mg
Vlakna - 2 g