Kvasac razmutiti sa malo šećera i malo mlake vode i ostaviti da uskisne. Umutiti puter, jaja, koru od limuna, so, žumanca i ostatak šećera, dodati kvasac i ostale sastojke pa umesiti glatko testo. Ostaviti da se testo udvostruči.
Formirati slavski kolač, deo testa ostaviti i formirati pletenice i ostale ukrase te dekorisati kolač.
Slavski kolač premazati umućenim jajetom i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata. Sniziti temperaturu za 20 stepeni i nastaviti sa pečenjem sve dok kolač ne dobije zlatno žutu boju.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 71 mg
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Natrijum - 61 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35.5 mg
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 30.5 mg
Vlakna - 1 g