Toggle Navigation

 

Pita sa tikvicama i sirom

Zadovoljstvo za sve ukućane.

Plativoo
Priprema

Sir usitniti viljuškom, dodati jaja i jogurt i promešati. U smesu dodati iseckane tikvice i beli luk, posoliti, pobiberiti, posuti iseckanim peršunom, promešati i pripremiti fil.

U tepsiju staviti dve kore, poprskati uljem, filovati i preklopiti. Ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Umutiti žumance, premazati pitu i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine - 19 g

Masti - 5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 45 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Natrijum - 263 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine - 9.5 g

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 22.5 mg

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 131.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 500 g tikvica
    • 400 g ovčijeg sira
    • 4 jajeta
    • 3 čena belog luka
    • 300 ml jogurta
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • peršun
    • so,
    • biber
    • 1 žumance za premaz