Sir usitniti viljuškom, dodati jaja i jogurt i promešati. U smesu dodati iseckane tikvice i beli luk, posoliti, pobiberiti, posuti iseckanim peršunom, promešati i pripremiti fil.
U tepsiju staviti dve kore, poprskati uljem, filovati i preklopiti. Ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Umutiti žumance, premazati pitu i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine - 19 g
Masti - 5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 45 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Natrijum - 263 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine - 9.5 g
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 22.5 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 131.5 mg
Vlakna - 0.5 g