Kvasac razmrviti, posuti šećerom, preliti vodom i ostaviti 10-ak minuta da nabubri.
U činiju staviti brašno, so, maslinovo ulje i pripremljen kvasac i umesiti glatko testo. Testo premesiti i ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči. Razviti testo i staviti u okruglu rebrastu tepsiju. Testo izbockati viljuškom i peći oko 5 minuta u rerni zagrejanoj na 220°C.
Za to vreme u činiji pomešati iseckan peršun i ruzmarin sa maslinovim uljem i orasima. Testo izvaditi iz rerne, premazati prelivom, poređati kozji sir i posuti parmezanom. Peći u rerni još 15 minuta na temperaturi od 180°C.
Pitu sa kozjim sirom i ruzmarinom poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 407 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 3.5 mg
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 203.5 mg
Vlakna - 1 g