Umesiti testo od brašna, margarina, žumanaca, vode i soli. Razviti oklagijom na radnoj površini, tako da list bude veći od kalupa, da bi se posle testo preklopilo.
Sitno iseckan crni luk propržiti na ulju, dodati meso, iseckanu slaninu i nastaviti sa dinstanjem. Pred kraj preliti biljnom pavlakom, dodati prezlu i začiniti.
Sipati nadev preko testa, preklopiti sa viškom testa, izbosti viljuškom na par mesta i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 30 minuta.
Pitu iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 277 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 64 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 138.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 0.5 g