Sjediniti u činiji ulje, vino, so, brašno i prašak za pecivo. Umesiti glatko testo i razvući ga oklagijom na list debljine pola santimetra. Posuti odgore sa makom i utisnuti ga oklagijom u testo. Okrenuti na drugu stranu testo, posuti susamom i isto utisnuti oklagijom. Iseći zatim štapiće, uvrnuti ih u spiralu i poređati u tepsiju. Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 49 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 22.5 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 24.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 0.5 g