Blitvu sitno iseckati, staviti u činiju i dodati preostale sastojke.
Umesiti meko testo, dodavajući brašno po potrebi da se ne bi lepilo za ruke.
Od mase napraviti lepinjice i poređati u pripremljenu tepsiju.
Premazati ih uljem i ispeći u zagrejanoj rerni na 220°C, oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 121 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 22.5 g
Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal
Natrijum - 60.5 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 0.5 g