Svež kvasac razmrviti, posuti šećerom, preliti sa malo mlakog mleka i ostaviti oko 10 minuta da uskisne.
U dublju posudu sipati belo i crno brašno, mleko u prahu, sardine, kapar, pripremljen kvasac i uz dolivanje vode umesiti glatko testo. Premesiti, staviti u kalup i ostaviti oko pola sata da se udvostruči.
Premazati hleb sa malo ulja i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C. Peći oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 8 mg
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 75 %
Natrijum - 107 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 4 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 37.5 %
Natrijum - 53.5 mg
Vlakna - 1 g