Pomešati obe vrste brašna, kvasac, so, šećer, ulje, kim i 250 ml vode. Dolivati vodu i umesiti testo dok ne postane glatko. Posipati povremeno brašnom da se testo na bi lepilo.
Oblikovati testo u jufku i ostaviti da odstoji pola sata.
Premesiti testo, formirati veknu, staviti u tepsiju, pokriti krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Peći hleb u rerni zagrejanoj na 200*C, oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 522 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 103 g
Ugljeni hidrati (%) - 75 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 261 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 51.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 37.5 %
Vlakna - 4 g