Kvasac i šećer rastopiti sa malo mlakog mleka i ostaviti da nabubri.
U činiju staviti brašno, so i margarin. Sjediniti margarin sa brašnom dok ne počne da se mrvi. Napraviti rupu u brašnu, dodati preostalo toplo mleko, razmućen kvasac i 1 kašiku maka. Umesiti glatko testo, dodavajući brašno ukoliko se testo lepi za ruke. Prekriti ga krpom i ostaviti da se testo udvostruči.
Od mase napraviti veknu i staviti u pripremljen kalup. Umutiti jaje, premazati hleb i posuti preostalim makom. Ostaviti još 30 minuta da se udvostruči.
Ispeći hleb u zagrejanoj rerni na 200*C dok ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 99 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 49.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 1 g