U činiji umutiti margarin i žumanca. Dodati rendani trapist, brašno, začine i umućen sneg od belanaca. Lagano promešati, razliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispeći u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 25 minuta.
Pečenu koru uviti u vlažnu pamučnu krpu i ostaviti da se ohladi.
U činiji penasto umutiti margarin, dodati izmrvljenu gorgonzolu, sitan sir, mileram i rendani trapist. Sastojke promešati i pripremiti nadev.
Razviti koru, premazati nadevom od sira i ponovo uviti u rolat.
Rolat ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 148 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 448 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 74 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 224 mg
Vlakna - 0.5 g