Anis i crveni luk iseći na rebarca, a stabljike celera na manje komade. Pomešati povrće i staviti da se dinsta na malo ulja. Beli luk, maslinovo ulje i sok od pomorandže izmiksati štapnim mikserom i preliti preko povrća. Filete zubaca začiniti i ispeći u tiganju na preostalom ulju. Servirati filete zubaca sa povrćem i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 288 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 144 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Vlakna - 1.5 g