Batake otkostiti, blago izlupati tučkom i ispržiti na zagrejanom ulju. Crni luk iseckati i dodati u šerpu sa batacima, a zatim boraniju i paradajz isečene na manje komade. Posoliti, pobiberiti i dinstati 30 minuta uz povremeno dolivanje vode. Batake izvaditi i poređati u vatrostalnu činiju, prekriti sa boranijom i preliti umućenim jajima sa mlekom. Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200*C. Servirati i poslužiti uz crni hleb.
Pileće meso sadrži različite vitamine i minerale, pre svega vitamina B grupe, fosfor, cink, selen, gvožđe i magnezijum. Ti nutrijenti su u najvećoj meri zastupljeni u nemasnom mesu, dok se u koži i masti nalaze manje količine folne kiseline i u masti topivih vitamina A i E.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 1350 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 260 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 675 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 4.5 g