Crni luk iseći na rebarca, papriku i bareni krompir na kolutove, začiniti, preliti kečapom i promešati. U tepsiju staviti polovinu smese od povrća, preko njega začinjene filete ribe iverak i sve prekriti preostalim povrćem. Preliti uljem i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200*C oko 15 minuta. Jelo poslužiti uz crni hleb.
Istraživanja su pokazala da kečap sadrži veću količinu likopena u odnosu na istu količinu paradajza. Zahvaljujući snažnoj antioksidativnoj aktivnosti likopen učestvuje u prevenciji malignih oboljenja i značajno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Pušačima, starijima, osobama koje su izložene velikim fizičkim naporima i psihičkom stresu preporučuje se da svakodnevno unose dovoljno likopena.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 59 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 29.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4 g