Na ulju propržiti isečen crveni luk, dodati naseckane šampinjone, začine, bareni integralni pirinač i promešati. Suve paprike prethodno potopljene u vodi ocediti, napuniti pripremljenim nadevom i poređati u vatrostalnu činiju. Preliti sokom od paradajza i peći 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Paprike servirati na tanjir i poslužiti uz kukuruzni hleb.
Termički tretirani proizvodi od paradajza, kao što je sok od paradajza ili paradajz pelat preporučuju se u ishrani zbog toga što ćelijske membrane plodova paradajza pucaju na povišenoj temperaturi, pa se likopen iz ćelija lakše oslobađa i organizam ga lakše iskorišćava.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 4 g