Pileće belo meso izlupati tučkom za meso, začiniti i izgrilovati (70% ispeći). Tikvice takođe izgrilovati. U posudu poređati soju, piletinu i tikvice. Jaja, mleko i pavlaku umutiti i preliti preko namirnica. Posuti narendanim trapistom i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 473 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 295 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 236.5 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 147.5 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Vlakna - 2 g