Meso začiniti, ostaviti da malo odstoji, a zatim ispeći na zagrejanom ulju.
Bareno povrće staviti u činiju, začiniti, pa rasporediti u manje posude, naliti delom neutralne pavlake, preko narendati polovinu od pripremljenog dimljenog sira i zatim zapeći – gratinirati u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta.
Preostalu pavlaku sipati u šerpu, zagrejati, dodati preostali dimljeni sir i lagano kuvati dok se sir ne rastopi.
Servirati zapečenu piletinu i gratinirano povrće i preliti sosom.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 103 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 581 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 51.5 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 290.5 mg
Vlakna - 2 g