Kotlete šarana poprskati limunovim sokom i ostaviti da odstoje. Na ulju propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati iseckan beli luk i papriku isečenu na tračice. Dinstati dok paprika ne omekša, a zatim dodati paradajz pelat, začine i pirinač i kratko prokuvati. Staviti smesu u nauljenu đuveč tepsiju, dodati kotlete šarana i zapeći u zagrejanoj rerni na 200ºC, oko 20 minuta. Servirati kotlete i đuveč na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 268 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 134 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3.5 g