Toggle Navigation

 

Vratina u žalfiji i celeru

Žalfija se dodaje i jelima sa paradajzom, testeninama, a može da se aromatizuje i ulje za salate i kuvanje.

Plativoo
Priprema

Vratinu iseći na šnicle, staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, posuti seckanom žalfijom, preliti uljem i ostaviti 20 minuta da odstoji. Ispeći vratinu u zagrejanom tiganju.

Krompir iseći na kocke, sotirati na puteru i dodati sitno iseckane stabljike celera i beli luk.

Promešati, posoliti i pobiberiti. Servirati vratinu uz prilog od krompira sa celerom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 710 kcal

Belančevine - 42 g

Belančevine (%) - 23 %

Masti - 52 g

Masti (%) - 65 %

Zasićene masti - 17 g

Holesterol - 147 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 342 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 355 kcal

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 32.5 %

Zasićene masti - 8.5 g

Holesterol - 73.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 171 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g svinjskog vrata
    • 500 g barenog krompira
    • žalfija
    • stabljike celera
    • 1 kašika ulja
    • 15 g putera
    • 2 čena belog luka
    • so,
    • biber