Vratinu iseći na šnicle, staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, posuti seckanom žalfijom, preliti uljem i ostaviti 20 minuta da odstoji. Ispeći vratinu u zagrejanom tiganju.
Krompir iseći na kocke, sotirati na puteru i dodati sitno iseckane stabljike celera i beli luk.
Promešati, posoliti i pobiberiti. Servirati vratinu uz prilog od krompira sa celerom.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 52 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 147 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 342 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 73.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Natrijum - 171 mg
Vlakna - 1 g