Toggle Navigation

 

Tortilje sa fileom i povrćem

Meksička kuhinja nezamisliva je bez tortilja, a i kod nas su postale popularne i rado spremane.

Plativoo
Priprema

Crni luk iseći na listiće, a tikvice, patlidžan, papriku, šargarepu i svinjski file na štapiće.

Zagrejati ulje u dubljem tiganju (woku) i ispeći meso i povrće.

Na kraju dodati isečen paradajz i feta sir i promešati.

Tortilje zagrejati u suvom tiganju, premazati kiselom pavlakom, staviti nadev od povrća i mesa i umotati.

Tortilje dekorisati i poslužiti tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 44 g

Belančevine (%) - 39 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 129 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 872 mg

Vlakna - 12 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 19.5 %

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 64.5 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 436 mg

Vlakna - 6 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 4 tortilje
    • 100 g crvenog luka
    • 100 g tikvica
    • 100 g patlidžana
    • 120 g paprike
    • 100 g šargarepe
    • 150 g paradajza
    • 120 g feta sira
    • 200 g kisele pavlake
    • kašika maslinovog ulja
    • so,
    • biber
Ključne reči:
tortilja svinjski file povrće