Na blago zagrejanom ulju prodinstati sitno isečene paprike pa kad omekšaju dodati pečurke. Kad je povrće gotovo, naliti ga sokom od paradajza, začiniti i dodati skuvane torteline. Dobro promešati, pa sipati u dublje tanjire, posuti parmezanom i poslužiti .
Nadev za torteline i druga punjena testa može biti pripremljen na gurmanski način, od mesa, iznutrica i jaja koja služe za povezivanje. Međutim, izvrsna zamena kaloričnim i masnim punjenjima može biti i nadev od zelenog lisnatog povrća i svežeg nemasnog sira ili ribe.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 3 g