Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni i beli luk, dodati piletinu isečenu na kockice, posoliti, pobiberiti i pržiti na laganoj vatri oko 15 minuta.
U jelo dodati konkase isečene tikvice, čeri paradajz isečen na polovine i preliti sokom od paradajza. Kuvati dok ne proključa.
Servirati na tanjir, posuti mirođijom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 54 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 500 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 27 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 43.5 mg
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 250 mg
Vlakna - 1.5 g