File posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.
Sok od nara sipati u šerpu, kuvati dok ne proključa i dodati nar. Gustin razmutiti sa vodom, dodati u sok i kuvati dok se ne zgusne.
Rastopiti puter, dodati bareni pirinač i iseckanu svežu mentu, promešati i kuvati 2 minuta.
File iseći na manje komade, servirati na tanjir uz pirinač sa mentom, preliti sosom od nara i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 396 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 107 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 198 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 53.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 1 g