Kus kus potopiti u manju količinu toplog bujona, ostaviti da odstoji i upije tečnost.
Celer, crveni luk, šargarepu i polovinu količine bundeve iseći na kockice i propržiti na delu maslinovog ulja.
Preostalu bundevu skuvati, začiniti i kad omekša usitniti u blenderu. Preliti bundevu pavlakom za kuvanje, posuti karijem i cimetom i ostaviti da se sos ukuva, odnosno zgusne.
U povrće doliti preostali bujon, kuvati dok tečnost ne ispari, dodati kus kus i promešati.
Filee začiniti i ispeći na preostalom ulju.
Servirati filee na tanjir sa povrćem u kus kusu, preliti sosom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 33 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 100 mg
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 736 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 50 mg
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Natrijum - 368 mg
Vlakna - 2.5 g