Pirinač naliti dvostrukom količinom vrele vode (300 ml), posoliti, promešati, poklopiti i kuvati oko 10-ak minuta. Svinjski file iseći na štapiće i propržiti ga 3 minuta, na laganoj vatri i zatim dodati papriku baburu isečenu na tanke rezance, a posle 2-3 minuta dodati i na kolutove isečen praziluk. Sve dinstati oko 2 minuta, a zatim dodati crveni kupus isečen na rezance i začiniti. Kuvati 10-ak minuta, preliti soja sosom i promešati. Servirati svinjski file sa crvenim kupusom i soja sosom uz prilog od kuvanog pirinča.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 1300 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 2.5 g