Toggle Navigation

 

Svinjski file sa crvenim kupusom i soja sosom (Video recept)

Svinjski file karakteriše veoma mali sadržaj masnoće. Pogodan je izbor za sve zdrave osobe, a povremeno i za one koji boluju od hroničnih bolesti. Budite obazrivi sa upotrebom soli i soja sosa (soja sos je izuzetno slan, naročito osobe sa povišenim krvnim pritiskom.

Plativoo
Priprema

Pirinač naliti dvostrukom količinom vrele vode (300 ml), posoliti, promešati, poklopiti i kuvati oko 10-ak minuta. Svinjski file iseći na štapiće i propržiti ga 3 minuta, na laganoj vatri i zatim dodati papriku baburu isečenu na tanke rezance, a posle 2-3 minuta dodati i na kolutove isečen praziluk. Sve dinstati oko 2 minuta, a zatim dodati crveni kupus isečen na rezance i začiniti. Kuvati 10-ak minuta, preliti soja sosom i promešati. Servirati svinjski file sa crvenim kupusom i soja sosom uz prilog od kuvanog pirinča.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 380 kcal

Natrijum - 1300 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 81 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 36 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 40.5 mg

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskog filea
    • 100 g praziluka
    • 1 kašika ulja
    • so
    • biber
    • 600 g crvenog kupusa
    • 50 ml soja sosa
    • 1 paprika babura
    • 150 g pirinča