Na ulju propržiti sitno seckan luk, meso i hidrirane sojine ljuspice. Ostaviti da se masa ohladi i dodati jaje i peršunov list. Sve dobro izmešati, te masu razvući na foliji kao testo. Na sredini poređati kuvana jaja, uviti u rolat i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C. Kad se rolat ohladi, seći ga na kolutove. Praziluk iseckati na kolutove, posoliti ga i preliti maslinovim uljem i balzamiko sirćetom. Rolat dekorisati čeri paradajzom i služiti uz salatu od praziluka i crni hleb.
Jaja su nutritivno vredna namirnica, a u proseku sadrže oko 70 kcal po komadu. Osim visokog sadržaja holesterola u žumancima, jaja su dobra jer su odličan izvor holina, luteina, gvožđa visoke bioraspoloživosti, ribofl avina, folne kiseline, vitamina B12, vitamina D i E.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 350 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3.5 g