U dublju posudu staviti hidrirane sojine ljuspice, mlevene orahe, dodati hleb prethodno namočen u mleku, sitno iseckanu jednu glavicu crnog luka i čen belog luka, jaje i deo prezli. Rukom dobro izmešati masu, podeliti je na četiri dela i formirati okrugle stejkove. Poređati ih na podmazani pleh i kulinarskom četkicom premazati uljem, a zatim peći u rerni 25 minuta na 200*C. Za to vreme, kuvani krompir iseći na listiće. Na vrelom ulju propržiti sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, dodati iseckan krompir i dinstati 3-4 minuta, pa pred kraj dodati crvenu mlevenu papriku. Na dno tanjira servirati krompir, a preko njih staviti stejkove od soje.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 155 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 77.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 4.5 g