Grašak skuvati, ocediti i usitniti u blenderu, pa dodati sitno iseckan crni luk i peršun, jaja i hidrirane sojine ljuspice. Sve sastojke dobro izmešati i oblikovati pljeskavice. Uvaljati ih u prezle, namazati uljem i peći u rerni u podmazanom plehu dok ne porumene. Zelenu salatu oprati, posoliti i začiniti sirćetom i uljem. Pljeskavice od sojinih ljuspica poslužiti uz bareni pirinač, krišku ražanog hleba i zelenu salatu.
Osnovna priprema Soja Vita ljuspica: 100 g ljuspica potopiti u 2 dl slane tople vode, dodati začine i sačekati 15-20 minuta. Hidrirane ljuspice teže 300 g.
Porcija za odraslu osobu - 670 g
Energetska vrednost porcije - 605 kcal
Natrijum - 865 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 101 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 21 g
Porcija za odraslu osobu - 335 g
Energetska vrednost porcije - 302.5 kcal
Natrijum - 432.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 4.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 52.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 50.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 10.5 g