Meso iseći na šnicle. Na delu zagrejanog ulja prodinstati deo blitve, iseckan beli luk, posoliti i pobiberiti. Naliti malo belog vina. Na drugoj polovini ulja kratko propržiti šnicle sa obe strane. Na otopljen puter dodati kašiku brašna, malo propržiti, naliti mleko, začiniti sa solju, biberom i muskatnim oraščicem i naliti preostalo belo vino. U vatrostalnu činiju poređati šnicle, staviti odgore ostatak blitve i preliti pripremljenim sosom. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 10 minuta. šnicle servirati uz brokoli i šargarepu i poslužiti sa kriškom integralnog hleba.
Tokom kuvanja vino se dodaje kako bi jelu dalo posebnu aromu a ako je u pitanju meso, ima dodatnu ulogu omekšavanja mišićnih vlakana. Vino za kuvanje ne mora biti prvoklasno ali ono koje nije dobro za piće nije dobro ni za kuvanje.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Natrijum - 1160 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 95 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 47.5 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 6 g