Na zagrejano maslinovo ulje staviti začinjenu piletinu da se zapeče lepo sa svih strana, a zatim je preliti bujonom i kuvati.
Jaja umutiti u činijici.
U kukuruz šećerac dodati feta sir, deo umućenih jaja, naseckanu papriku i celer, kiselu pavlaku, začiniti i dobro promešati.
U rastanjene listove lisnatog testa staviti po kašiku nadeva od kukuruza i uviti na vrhu. Poređati u pleh, premazati ostatkom jaja, posuti susamom i staviti da se peče 10 minuta na 200*C.
Kada ispari bujon piletini dodati med, preliti pavlakom, sokom od paradajza, staviti masline i kuvati jos 5-7 minuta. Nako toga meso izvaditi, iseći na lepe šnite i servirati sa pečenim smotuljcima.
Jelo preliti sosom u kom se kuvala piletina.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 1035 kcal
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 20 %
Masti - 59 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 205 mg
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 1661 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 517.5 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 29.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 102.5 mg
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 830.5 mg
Vlakna - 2.5 g