Pileće belo meso iseći, začiniti i ispeći na delu ulja. Na drugom delu ulja i putera upržiti brašno, dodati naseckani beli luk, iseckan bareni kelj i med. Promešati, začiniti i naliti pavlakom i mlekom. Kuvati kelj dok se ne zgusne. Na tanjir servirati slatki kelj sa piletinom i poslužiti sa kriškom ražanog hleba.
Iako se kelj izdvaja iz porodice kupusnjača kao nutritivno veoma kvalitetna namirnica, kod osetljivih osoba, zbog sadržaja oksalata, može dovesti do zdravstvenih problema usled nastanka kamena u bubregu ili žučnoj kesi.
Porcija za odraslu osobu - 455 g
Energetska vrednost porcije - 577 kcal
Natrijum - 660 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 227.5 g
Energetska vrednost porcije - 288.5 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 3.5 g