Piletinu iseći na šnicle, izlupati tučkom za meso, posoliti, ispeći na zagrejanom ulju i pobiberiti. Na puteru propržiti sitno seckane šitaki gljive, zatim dodati brašno i naliti mlekom. Promešati, kuvati dok se ne zgusne i začiniti. Na tanjir poređati prokelj i šargarepu, pa servirati piletinu i šitaki gljive. Dekorisati po želji i poslužiti sa crnom hlebom.
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 985 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 51 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 492.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 25.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 5 g