Meso iseći, premazati senfom sa jedne strane i ostaviti da stoji sat vremena.
Krompir staviti u vatrostalnu posudu, začiniti, dodati puter i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, 30-ak minuta.
U brašno staviti onu stranu mesa koja nije premazana senfom.
Na zagrejanom ulju ispeći prvo brašnjavu stranu.
Okrenuti meso, dodati paradajz pire, naliti bujonom i malo prokuvati.
Staviti naseckane pečurke i još malo prokuvati.
Servirati kare u sosu uz pečeni krompir.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti (%) - 24 %
Masti (%) - 47 %
Monoenoic - 8 mg
Holesterol - 94 mg
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 24 g
Hlorid - 1333 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti (%) - 12 %
Masti (%) - 23.5 %
Monoenoic - 4 mg
Holesterol - 47 mg
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 12 g
Hlorid - 666.5 mg
Vlakna - 2.5 g