Piletinu iseći na šnicle, pobiberiti i umotati u listiće slanine. Peći u zagrejanom gril tiganju na malo masnoće.
Na preostalom ulju izdinstati iseckan luk i šargarepu, dodati papriku i dinstati još par minuta.
Sitno iseći paradajz, dodati u povrće, pobiberiti i pržiti na laganoj vatri oko 5 minuta.
Umutiti jaja sa kiselom pavlakom, dodati u povrće, pobiberiti i promešati.
Po želji sataraš posuti sitno iseckanim listom celera.
Servirati sataraš sa piletinom u slanini, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 751 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 280 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 39 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 375.5 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 140 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 1.5 g