Svinjski file, biftek i piletinu iseći na manje komade. Papriku i luk takođe iseći na manje komade, pa na štapićima za ražnjić naizmenično ređati namirnice. Posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom ulju. Na puteru kratko sotirati kukuruz šećerac i pirinač, dodati začine i servirati pored ražnjića.
Belančevine kukuruza imaju nisku biološku vrednost zbog nedostatka esencijalnih aminokiselina - lizina i triptofana, što je veoma značajno za osobe koje ne smeju da konzumiraju belančevine životinjskog porekla. Kako bi u ishrani bile idealno zastupljene sve neophodne aminokiseline, preporučuje se kombinovanje kukuruza sa mahunarkama.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Natrijum - 455 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 145 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Natrijum - 227.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 72.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1.5 g