Iseckati masline i beli luk, dodati peršun, malo ulja i sok od jednog limuna. Pripremljenim nadevom napuniti šarane. Povrće iseći na kolutove, staviti u nauljenu posudu, odgore staviti šarane, preliti preostalim uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15-ak. Nakon toga sniziti temperaturu na 180*C i peći još 20-ak minuta. Gotovo jelo izvaditi iz rerne i servirati uz crni hleb.
Sveže kupljenog šarana najbolje iskoristite istog ili najkasnije u roku od dva dana od kupovine. U tom periodu je neophodno da ga čuvate u frižideru na 4°C. šarana i druge vrste ribe takođe možete i zamrznuti i čuvati u zamrzivaču najduže 6 meseci.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 635 kcal
Natrijum - 1080 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 317.5 kcal
Natrijum - 540 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 3 g