Toggle Navigation

 

Šampinjon gulaš

Odlično izbalansiran obrok bez holesterola, u kojem je sadržaj masti, belančevina i ugljenih hidrata baš po merilima pravilne ishrane. Slobodno uživajte u svakom zalogaju.

Plativoo
Priprema

Prodinstati crni luk isečen na kocke, dodati šampinjone isečene na četvrtine, začiniti mlevenom crvenom paprikom, čilijem, lovorom, posoliti, pobiberiti i naliti sokom od paradajza. Kuvati još desetak minuta i gotovo jelo servirati uz bareni pirinač.

 

Gulaš je staro austrougarsko jelo koje se pravi od kockica mesa: teletine, govedine, svinjetine ili divljači, sa dinstanim lukom i crvenom začinskom paprikom. Najčešće se služi sam ili sa pireom od krompira, testeninom, pirinčem ili tvrdo kuvanom palentom
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 485 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 242.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g šampinjona
    • 200 g crnog luka
    • 250 ml soka od paradajza
    • čili
    • so
    • biber
    • lovorov list
    • 2 kašike ulja
    • 400 g barenog pirinča