Prodinstati crni luk isečen na kocke, dodati šampinjone isečene na četvrtine, začiniti mlevenom crvenom paprikom, čilijem, lovorom, posoliti, pobiberiti i naliti sokom od paradajza. Kuvati još desetak minuta i gotovo jelo servirati uz bareni pirinač.
Gulaš je staro austrougarsko jelo koje se pravi od kockica mesa: teletine, govedine, svinjetine ili divljači, sa dinstanim lukom i crvenom začinskom paprikom. Najčešće se služi sam ili sa pireom od krompira, testeninom, pirinčem ili tvrdo kuvanom palentom
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 485 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 242.5 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2.5 g