Piletinu rastanjiti tučkom, posoliti i pobiberiti. Preko mesa staviti listove blitve, dimljeni svinjski vrat i izmrvljenu fetu. Uviti u rolnicu, uvezati kuvarskim koncem i pažljivo peći na zagrejanom ulju sa svih strana.
Bademe usitniti i kratko propržiti u suvom tiganju.
Krastavac očistiti, izvaditi semenke, iseći i staviti u činiju. Posuti bademom, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i preostalim maslinovim uljem i promešati.
Sa piletine odstraniti kuvarski konac, iseći na manje komade i servirati na tanjir.
Uz piletinu poslužiti salatu od krastavca sa bademom.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 44 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 118 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 706 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 59 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Natrijum - 353 mg
Vlakna - 2 g