Toggle Navigation

 

Rolovana piletina sa krastavac salatom

90% krastavca čini voda koja odlično čisti organizam i izbacuje otpadne materije iz njega. Zbog svoje niske kaloričnosti odličan je za mršavljenje.

Plativoo
Priprema

Piletinu rastanjiti tučkom, posoliti i pobiberiti. Preko mesa staviti listove blitve, dimljeni svinjski vrat i izmrvljenu fetu. Uviti u rolnicu, uvezati kuvarskim koncem i pažljivo peći na zagrejanom ulju sa svih strana.

Bademe usitniti i kratko propržiti u suvom tiganju.

Krastavac očistiti, izvaditi semenke, iseći i staviti u činiju. Posuti bademom, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i preostalim maslinovim uljem i promešati.

Sa piletine odstraniti kuvarski konac, iseći na manje komade i servirati na tanjir.

Uz piletinu poslužiti salatu od krastavca sa bademom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 47 g

Belančevine (%) - 44 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 118 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 706 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 23.5 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 59 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5 %

Natrijum - 353 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 1 veza blitve
    • 120 g feta sira
    • 40 g dimljenog svinjskog vrata
    • 400 g krastavca
    • 100 g badema
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • sok od jednog limuna
    • so,
    • biber
Ključne reči:
piletina krastavac bademi