Iseći piletinu na manje komade, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti, poređati na listove slanine, urolovati i staviti na žice za ražnjić. Ispeći ražnjiće na zagrejanom ulju. Bareni krompir iseći na polovine, poređati u odgovarajuću posudu i posuti rendanim sirom. Začiniti origanom i majoranom i zapeći 10-ak minuta na 200*C. Rol ražnjiće servirati uz pečeni krompir i bareni prokelj.
Sve osobe sa šećernom bolešću, srčanim tegobama ili pak povišenim vrednostima masnoća u krvi već znaju da se i slanina i trapist nalaze na spisku namirnica koje im se ne preporučuju, zbog velikog sadržaja zasićenih masnih kiselina i holesterola.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 880 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 52.5 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 2 g