Napraviti marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka, rendane kore limuna, naseckanog belog luka i žalfije.
Jagnjetinu iseći na kocke iste veličine, posoliti, pobiberiti i staviti ih da se mariniraju u pripremljenu marinadu.
Povrće iseći na komade slične veličine kao meso.
Ređati na štapiće ili žice naizmenično meso i povrće i ispeći ražnjiće u zagrejanom gril tiganju.
U drugom tiganju propržiti naseckane orahe, dodati puter, iseckane smokve i pirinač. Sve lepo začiniti, nacediti sok od limuna i promešati.
Servirati ražnjiće uz prilog od riže.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 680 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 39 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 108 mg
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Natrijum - 293 mg
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 19.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 54 mg
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 146.5 mg
Vlakna - 5.5 g