Meso iseći i rastanjiti tučkom za meso, začiniti, staviti list pršute, feta sir, sitno iseckan beli luk i kolutove polovine pripremljenog čeri paradajza. Uviti u paketić i kratko zapeći na zagrejanom ulju sa obe strane oko 3 minuta.
Meso premestiti u tepsiju i zapeći u rerni na 200°C oko 15 minuta.
Preostali čeri paradajz iseći, posuti na fetu iseckanu na kockice i servirati kao salatu.
Bareni krompir iseći i posuti peršunom. Servirati punjeni kare uz bareni krompir i salatu od čeri paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 41 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 133 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 782 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 20.5 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 66.5 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 391 mg
Vlakna - 1.5 g