Pileće belo meso iseći na kockice iste veličine i nanizati na žicu za ražnjice.
U činiju staviti maslinovo ulje, so, biber i turmariku, promešati, u marinadu dodati ražnjiće i ostaviti da odstoje pola sata.
Bundevu preliti pavlakom za kuvanje, izgnječiti viljuškom i napraviti pire.
Prokelj sotirati na puteru, dodati pire od bundeve i kuvati par minuta.
Ražnjiće izvaditi iz marinade i ispeći.
Servirati prokelj sa pireom od bundeve i ražnjiće od piletine i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 29 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 99 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 334 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 49.5 mg
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Natrijum - 167 mg
Vlakna - 2 g