Batake skuvati 80% u vodi i začiniti. Mleko i kajmak otopiti u šerpi i staviti batake unutra da se dokuvaju. Gotove batake izvaditi, a u mleko i kajmak dodati kocke hleba i lagano promešati. Na tanjir servirati batake sa poparom.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 87.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3 g