Puter otopiti i sjediniti sa senfom. U činiji pomešati izmrvljen kornfleks, prezle i parmezan. Meso blago izlupati, uvaljati u mešavinu senfa, zatim u kornfelks sa prezlama i parmezanom. U vatrostalnu posudu poređati šnicle, ranije obaren krompir i pobiberiti. Zapeći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 190*C. Servirati na tanjir i poslužiti uz salatu od paradajza.
Senf se sastoji iz mlevenog semena bele i crne slačice oslobođene masnih ulja, sirćeta od estragona, mlevenih karanfilića i soli. Može se dodati i ren ako se želi pikantan i ljut senf. Fermentacijom smeša dobija karakterističnu aromu i ljut ukus. Senf čuvajte na hladnom mestu a nakon otvaranja, poželjno je potrošiti ga što pre, pošto mu ukus vrlo brzo slabi.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 91 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 45.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 4.5 g