Toggle Navigation

 

Piletina sa pesto pasuljem

Jednostavno rečeno, pasulj je sa nutritivnog stanovišta super hrana. Smeđi, beli ili crveni, jedan je od najboljih biljnih izvora proteina. Siromašan je energijom, mastima i natrijumom, a ujedno odličan izvor gvožđa, bakra, mangana i fosfora. Sušenjem zrno ne gubi svoje hranljive sastojke.

Plativoo
Priprema

Piletinu posoliti, pobiberiti i ispeći na delu maslinovog ulja. Paradajz iseći, izgrilovati na preostalom maslinovom ulju i začiniti svežim bosiljkom. Pasulj pomešati sa pesto sosom. Servirati piletinu sa pesto pasuljem i grilovanim paradajzom i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 435 kcal

Belančevine - 48 g

Belančevine (%) - 45 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 87 mg

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Natrijum - 648 mg

Vlakna - 12 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 22.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 43.5 mg

Ugljeni hidrati - 18.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 324 mg

Vlakna - 6 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 200 g paradajza
    • so,
    • biber
    • svež bosiljak
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 600 g pasulja iz konzerve
    • 50 g pesto sosa