Piletinu posoliti, pobiberiti i ispeći na delu maslinovog ulja. Paradajz iseći, izgrilovati na preostalom maslinovom ulju i začiniti svežim bosiljkom. Pasulj pomešati sa pesto sosom. Servirati piletinu sa pesto pasuljem i grilovanim paradajzom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 45 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Natrijum - 648 mg
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 43.5 mg
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 324 mg
Vlakna - 6 g